Hríbová omáčka
z gofia
Ochutnajte zdravú alternatívu zahusťovania. Omáčka z gofia bude sýtejšia vďaka vyššiemu obsahu vlákniny.
Ingrediencie
1-2 pl gofia
60 g hnedých šampiňónov (al. iných hríbov)
1 malá cibuľa
2 pl olivového oleja
1 pl maslo
200 ml sladkej smotany
soľ a čerstvo mleté korenie
Postup
Na panvici si rozohrejeme olivový olej s maslom, pridáme cibuľu a opražíme do zlata. Následne pridáme hríby, ktoré posolíme a okoreníme. Necháme dusiť maximálne 10 minút. Medzitým si v smotane rozmiešame gofio. Zmesou zalejeme hríby a necháme prevrieť. Ak by bola omáčka príliš hustá, rozriedime ju mliekom. Podávame s mäsom alebo samostatne, ako prílohu.