Fašírky z Gofia
strukovinovo-zeleninové
Viaczrnné Gofio je veľmi vhodné na prípravu slaných jedál hlavne vďaka jeho zloženiu. A preto sa k tomuto receptu dokonale hodí. Však vyskúšajte 😉
Ingrediencie
230 g uvareného cíceru (cca 1 konzerva)
230 g uvarenej fazule (cca 1 konzerva)
1 malá cuketa (ak máte veľkú tak stačí 1/2)
3 malé mrkvy
3 pl viaczrnného Gofia
1 vajíčko
2 strúčiky cesnaku
2 pl sézamových semiačok
1 čl soli (podľa chuti viac alebo menej)
Petržlenovú vňaťku
Postup
Do misky dáme uvarený cícer s fazuľou. Pridáme najemno nastruhanú cuketu aj s mrkvou, pretlačený cesnak, vajíčko, 3 pl Gofia, 2 pl sézamu a soľ. Všetky ingrediencie pomixujeme ponorným mixérom. Netreba mixovať úplne najemno, môžu ostatať aj vačšie kúsky 🙂 Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať a celú zmes poriadne premiešame. Fašírky vyprážame na troške oleja z oboch strán alebo pečieme v rúre cca 20-30 min na 180°C.